ГоловнаСвіт

Таліби вбили під Кабулом понад 100 осіб за 5 днів

Одна із центральних провінцій Афганістану може опинитися під контролем "Талібану"

Таліби вбили під Кабулом понад 100 осіб за 5 днів
талибы
Фото: boston.com

Щонайменше 100 людей загинули під час штурму талібами одного з районів провінції Газні в центральній частині Афганістану.

Про це 26 вересня повідомило агентство Рейтер.

За словами заступника начальника поліції району Аджрестана Ассудалі Сафі, місцева влада втратили зв'язок із поліцейськими в цьому районі, розташованому на північний захід від афганської столиці Кабула.

Напади почалися близько п'яти днів тому, і, згідно з попередніми даними, було вбито більш ніж 100 осіб. При цьому, за словами заступника губернатора провінції Газні Ахмадулла Ахмаді, 15 із них стяли голови.

Ахмаді зазначив, що влада провінції вже звернулася до афганського уряду, в тому числі до президента Ашрафа Гані з проханням про підкріплення, але поки що не отримала відповіді.

Це перший великий напад бойовиків руху "Талібан" з моменту оголошення нового президента Афганістану. До цього країна переживала політичну кризу, коли після другого туру виборів один з кандидатів у президенти - опозиціонер Абдулла Абдулла - оголосив про масові фальсифікації під час підрахунку голосів. Згодом кандидати домовилися про розподіл повноважень і формування уряду, який, за угодою, повинен очолити Абдулла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram