ГоловнаСвіт

Родичі загиблих пасажирів "Боїнга" подають в суд на Україну

Компенсація в кожному випадку становитиме не менш ніж один мільйон євро

 Родичі загиблих пасажирів "Боїнга" подають в суд на Україну
Фото: ЕРА

Родичі громадян Німеччини, які загинули внаслідок катастрофи "Боїнга-777", мають намір подати проти України позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), передає Deutsche Welle з посиланням на Bild am Sonntag.

Як заявив у неділю, 21 вересня, газеті Bild am Sonntag адвокат позивачів Ельмар Гімулла, відповідно до норм міжнародного права "кожна держава несе відповідальність за свій повітряний простір, якщо він відкритий для польотів". Якщо держава не в змозі гарантувати безпеку, вона повинно закрити свій повітряний простір, однак у випадку з рейсом МН17 цього зроблено не було.

Адвокат має намір подати позов проти українського уряду в ЄСПЛ протягом двох тижнів. На його думку, сума компенсації в кожному випадку повинна становити не менш ніж один мільйон євро.

Раніше авіакомпанія Malaysia Airlines виплатила родичам загиблих у катастрофі по 5 тисяч євро. Зараз розглядається питання про виплату ще по 50 тисяч євро.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, було збито 17 липня на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. Внаслідок авіакатастрофи загинули всі 298 людей, що перебували на борту. Більшість пасажирів - близько 200 - були голландцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram