ГоловнаСвіт

Комуністи запропонували Росії повернути прапор СРСР

Це не перша ініціатива, спрямована на зміну російського прапора

Комуністи запропонували Росії повернути прапор СРСР
Фото: liveinternet.ru

Керівництво партії "Коммунисты России" має намір домогтися повернення прапора СРСР як державного.

Про це розповів голова ЦК партії Максим Сурайкін, інформує 11 вересня "Интерфакс".

За його словами, після єдиного дня голосування 14 вересня партія почне збір підписів на підтримку своєї ініціативи. "Відразу після виборів розпочнемо цей процес, сподіваємося до 70-річчя Перемоги 9 травня внести ініціативу в Держдуму, зібравши 100 тисяч підписів", - сказав Сурайкін.

"Триколор, при всій повазі до нього, завжди був прапором торгового флоту, і це не той відтінок, який потрібен нашій країні. Крім того, його скомпрометували власівці", - зазначив голова ЦК партії. На його думку, у країни має бути прапор з історією: "Це прапор, під яким, борючись із фашизмом, загинули десятки мільйонів людей, він просякнутий кров'ю наших співвітчизників".

За останні місяці висунуто низку ініціатив, що стосуються зміни російського прапора. Так, у липні депутат Держдуми від ЛДПР Михайло Дегтярьов підготував законопроект, згідно з яким офіційним прапором Росії може стати "імперка" - чорно-жовто-білий штандарт. Як запасний варіант (у разі, якщо законопроект не пройде) він запропонував замінити гамму прапора на кольори георгіївської стрічки - чорний і помаранчевий.

У серпні лідер ЛДПР Володимир Жириновський на зустрічі депутатів Держдуми з президентом Росії Володимиром Путіним у Ялті підтримав ідею повернення імперського прапора і закликав подумати про те, щоб замінити національний гімн на "Боже, царя храни". Водночас він запропонував Путіну стати верховним правителем, однак глава держави зазначив, що "не поділяє цих ініціатив", хоча Жириновський "смалить красиво".

Державний прапор СРСР затвердили 18 квітня 1924 року як символ державного суверенітету і непорушного союзу робітників і селян в боротьбі за побудову комуністичного суспільства. На території РФ його скасували 25 грудня 1991 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram