ГоловнаСвіт

У Кремлі слова Путіна про "взяття Києва" назвали вирваними з контексту

Слова президента РФ нібито мали "зовсім інший сенс"

У Кремлі слова Путіна про "взяття Києва" назвали вирваними з контексту
Юрий Ушаков

Помічник президента РФ Юрій Ушаков назвав слова Володимира Путіна про те, що Росія за два тижні може взяти Київ, "вирваними з контексту".

За словами Ушакова, слова президента мали "зовсім інший сенс", інформує ІТАР-ТАРС

Про те, що під час телефонної розмови з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу Путін заявив про "взяття Києва за два тижні", 1 вересня повідомила італійська газета La Repubblica з посиланням на неназване джерело.

2 вересня німецьке видання Spiegel підтвердило достовірність діалогу між російським президентом і Баррозу. Видання, посилаючись на неназваного європейського дипломата, уточнило, що слова Путіна стали відповіддю на вимоги Баррозу роз'яснень з приводу інформації про російських солдатів, які опинилися на території України. Як повідомило джерело Spiegel, Путін відповів: "Набагато важливіше те, що якби я захотів, то зміг би взяти Київ за два тижні".

За інформацією прес-служби Кремля, телефонна розмова між Путіним і Баррозу відбулася 29 серпня. Згідно з повідомленням прес-служби, сторони обговорювали спільні дії за підсумками мінської зустрічі глав країн МС з президентом України Петром Порошенком, і представниками ЄС з приводу транзиту російського газу через Україну і угоди України та ЄС про асоціацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram