ГоловнаСвіт

Навального посадили під домашній арешт

Йому заборонили користуватися Інтернетом і спілкуватися з будь-ким, окрім родичів

Навального посадили під домашній арешт
архив
Фото: EPA/UPG

Суд змінив запобіжний захід опозиціонерові Олексію Навальному з підписки про невиїзд на домашній арешт строком до 28 квітня. Про це 28 лютого повідомляє "Лента.ру" з посиланням на рішення судді Басманного суду Москви Артура Карпова.

Запобіжний захід політику змінили на час розслідування у справі про розкрадання коштів фірми "Ів Роше".

Опозиціонерові заборонили перетинати межі своєї квартири без дозволу слідчого, користуватися телефоном, поштою та Інтернетом. Крім того, Навальний зможе спілкуватися лише зі своїми родичами, а будь-які коментарі щодо кримінальної справи йому заборонили давати.

Навальний, відомий блогер, на засіданні зазначив, що домашній арешт і заборона на користування Інтернетом спрямовані проти його політичної та громадської діяльності, повідомляє у своєму Твіттері кореспондент "Слон.ру" Ілля Шепелін.

"Якщо слідству не подобається, що я ходжу на мітинги, нехай це і забороняє", - цитує Навального його прес-секретар Анна Ведута.

Адвокати просили суд замість зміни запобіжного заходу призначити Навальному заставу - півмільйона рублів.

Згідно з версією слідства, Навальний неодноразово порушував вимоги підписки про невиїзд, коли виїжджав на територію Московської області. Сам опозиціонер і його адвокати заявляли, що підписка дозволяла йому перебувати в Підмосков'ї, незважаючи на те, що він постійно мешкає в Москві.

Наразі Олексій Навальний перебуває під адміністративним арештом за непокору співробітнику поліції на акції на підтримку засуджених у "Болотній справі" 24 лютого. Він має покинути московський спецприймальник №2 у понеділок, 3 березня.

Нагадаємо, окрім Олексія Навального, фігурантом у справі "Ів Роше" є його брат Олег. Братів підозрюють у тому, що вони змусили фірму укласти невигідний контракт, унаслідок чого "Ів Роше" втратила 26 мільйонів рублів. Восени 2013 року Олексія Навального засудили до п'яти років ув'язнення умовно за розкрадання продукції компанії "Кировлес".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram