ГоловнаСвіт

У ПАР страйкуючі гірники влаштували пожежу на шахті

Південноафриканські шахтарі вимагають підвищення зарплати на 22%.

У ПАР страйкуючі гірники влаштували пожежу на шахті
Фото: EPA/UPG

У ПАР гірники компанії Anglo American Platinum (Amplats) підпалили підстанцію шахти і заблокували шлях пожежним машинам, які приїхали гасити пожежу, таким чином висловивши обурення тим, що роботодавець відмовився підвищувати їм зарплату.

В акції протесту в Рюстенбурзі взяли участь близько двох тисяч співробітників компанії. Незважаючи на те, що минулого тижня керівництво Amplats заявило, що досягло угоди з профспілками, гірники вийшли на акцію протесту з вимогою підвищити їм зарплату.

Поліція розігнала акцію протесту за допомогою гумових куль, а також застосувала проти них сльозогінний газ і шумові гранати. Після завершенні демонстрації були затримані 13 осіб.

Гірники вимагають, щоб роботодавець підвищив їх зарплату на 22%. Раніше такого збільшення домоглися робочі конкуруючої компанії Lonmin, які страйкували протягом шести тижнів. За час трудових заворушень на шахті Марикана, належить цій компанії, загинули 34 людини. Всього жертвами заворушень стали понад 50 гірників.

За час страйків в гірничодобувному секторі, які почалися в середині серпня, найбільша економіка Африки втратила довіру інвесторів, а акції протесту призвели до зниження суверенних кредитних рейтингів країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram