ГоловнаСвіт

Британська опозиція посилює тиск на прем'єр-міністра

Партія незалежності обіцяє вивести Великобританію з ЄС.

Британська опозиція посилює тиск на прем'єр-міністра
Фото: EPA/UPG

Опозиційна Лейбористська партія Великобританії посилила тиск на прем'єр-міністра Девіда Кемерона, наполягаючи на жорсткості позиції його владної Консервативної партії з приводу бюджету Європейського Союзу.

Про це 29 жовтня повідомляє агентство Рейтер.

Нагадаємо, через зростання антиєвропейських настроїв у Великобританії Кемерон обіцяє зайняти жорстку позицію на переговорах із затвердження наступного семирічного бюджету ЄС, які пройдуть наступного місяця. Зокрема, минулого тижня він пригрозив ветувати будь-який проект бюджету, який може зашкодити британським платникам податків. Окрім того, прем'єр зажадав оголосити реальні умови заморожування витрат ЄС, враховуючи фінансові обмеження і скорочення бюджетних витрат, з якими стикаються багато європейських урядів.

Багато британців вважають ЄС неефективним і марнотратним джерелом бюрократії. Питання про відносини Великобританії з блоком, ймовірно, буде ключовою темою на національних виборах у 2015 році. Варто зазначити, що останніми місяцями зростає популярність Партії незалежності, яка обіцяє вивести Великобританію з ЄС.

"Лейбористи будуть виступати проти пропонованого збільшення витрат у ЄС, а натомість пропонуватимуть підтримувати реальні скорочення бюджетів", - зробили спільну заяву представники Лейбористської партії Ед Болс і Дуглас Александер.

Тим часом Кемерон хоче, щоб Велика Британія залишалася в ЄС, оскільки на частку цього об'єднання припадає близько половини британської торгівлі. Деякі європейські лідери й собі критикують британський ізоляціонізм і опортуністичні вимоги в той час, коли уряди ЄС намагаються подолати фінансову кризу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram