ГоловнаСвіт

Ураган "Сенді" став причиною масової евакуації жителів Нью-Йорка

Понеділок оголошено вихідним днем на східному узбережжі США.

Ураган "Сенді" став причиною масової евакуації жителів Нью-Йорка
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Наближення урагану "Сенді" 29 жовтня до східного узбережжя США стало не тільки причиною скасування торгів на американських біржах, але також супроводжувалося наказом мера міста про евакуацію майже 400 тисяч осіб.

Усього на шляху шторму, який минулого тижня пронісся через Багамські острови та Кубу, виявилося близько 50 млн осіб. Метеорологи попереджають, що "Сенді, який приніс зі собою зливи в прибережних районах і сніг на височинах, у міру просування вглиб країни буде супроводжуватися великими повенями.

Через шторм, який загрожує стати одним із найпотужніших, що коли-небудь досягали берегів США, понеділок оголошено на східному узбережжі США вихідним днем. Так, не працює нью-йоркське метро, вперше за чверть століття не працюють біржі, закрито школи, підприємства та відомства. Багато людей покинули райони, де висока небезпека затоплення.

Крім того, президент США Барак Обама змушений був перервати свою передвиборну кампанію і повернутися до Вашингтона, щоб звідти координувати протидію стихії.

"Це дійсно великий шторм. Моє перше послання жителям східного узбережжя - ви повинні поставитися до подій дуже серйозно", - заявив американський лідер.

Прикладу свого суперника на президентських перегонах послідував і республіканець Мітт Ромні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram