ГоловнаСвіт

Кемерон запропонував ЄС ухвалювати два бюджети

Британський прем'єр вітає референдум про "оновлену роль" його країни в ЄС.

Кемерон запропонував ЄС ухвалювати два бюджети
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон запропонував владі Євросоюзу ухвалювати два окремі бюджети, перший із яких буде призначений для держав єврозони, а інший - для решти учасників ЄС.

Про це повідомляє ВВС.

Кемерон зробив свою заяву після того, як у ЄС почалися обговорення чергового бюджету на 2014-2020 роки. За словами британського прем'єра, учасникам єврозони потрібен окремий бюджет, оскільки вони надають один одному більш цілеспрямовану підтримку за умов кризи. Він також запропонував "розширений" бюджет для решти держав ЄС. Окрім того, Кемерон готовий у разі потреби ветувати новий бюджет ЄС.

Нагадаємо, торік Великобританія виступила проти укладення нового союзного договору ЄС. У договорі були прописані посилені вимоги до бюджетного дефіциту держав-учасниць союзу.

Кемерон також наголосив, що прихильно ставиться до ідеї референдуму про "оновлену роль" Великобританії в ЄС, проте зазначив, що зводить її до простого виходу країни із союзу. Британець також зазначив, що багато громадян його країни не бажають і залишатися в ЄС, і покидати його, поки його не реформують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram