ГоловнаСвіт

Каха Каладзе став міністром нового уряду Грузії (доповнено)

У Грузії названо новий склад уряду

Бідзіна Іванішвілі - лідер коаліції "Грузинська мрія", яка перемогла на парламентських виборах 1 жовтня, - у понеділок на брифінгу назвав склад майбутнього кабінету міністрів.

Очолити кабінет міністрів Іванішвілі має намір особисто. Посаду голови МВС, зокрема, займе представник "Грузинської мрії" Іраклій Гарібашвілі, посаду міністра оборони - лідер партії "Наша Грузія" (ця партія входить в коаліцію Іванішвілі), колишній посол Грузії в ООН Іраклій Аласанія, повідомляє Интерфакс.

На посаду міністра закордонних справ планують висунути Майю Панджикідзе, родичку (сестру дружини) згаданого Іраклія Аласанії. У минулому Панджикідзе була послом Грузії в Німеччині, зараз вона є прес-секретарем Іванішвілі.

Міністром регіонального розвитку, згідно з планом, стане

колишній футболіст Каха Каладзе. Нагадаємо, що незабаром після того, як Бідзіна Іванішвілі оголосив про намір піти в політику, Каладзе виступив на підтримку мільярдера. Він покинув грузинську збірну (в якій був капітаном), а згодом узагалі оголосив про завершення футбольної кар'єри. Повідомляли також, що Іванішвілі придбав частку в "Прогрес банку", що належить Каладзе.

На посаді міністра у справах виконання покарань залишиться Созар Субарі. Нагадаємо, що його призначили на цю посаду нещодавно, після скандалу з катуванням в'язнів у тбіліській в'язниці. До цього призначення Созар Субарі був омбудсменом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram