ГоловнаСвіт

У Британії відтворили корону Генріха VIII

Витрати сягнули кількох десятків тисяч фунтів.

У Британії відтворили корону Генріха VIII
Корона Генхира IV

У Великобританії відтворили корону Генріха VIII. Усі витрати з відновлення об'єкта становили кілька десятків тисяч фунтів стерлінгів (скільки напевне - невідомо).

Оригінал корони знищили 1649 року після страти Карла I, але її докладне зображення збереглося на портреті короля авторства Деніеля Мітенса (1631 рік, зараз виставлено в Національній портретній галереї Великобританії). За ним коштовність і відтворили.

Перша згадка про корону датована 1521 роком, коли на престолі вже сидів Генріх VIII, проте дослідники вважають, що вона була створена для його батька Генріха VII. Корону використовували під час коронації Едуарда VI, Марії I, Єлизавети I, а також Якова I і Карла I. Генріх VIII під час свого царювання переробив корону, щоб підкреслити, що король в Англії також є і главою англіканської церкви, - роль, яку виконують із 1534 року. На його прохання три маленькі зображення королів замінили фігурами Христа.

Відтворив корону, намагаючись якомога точніше відновити техніку часів Тюдорів, Гаррі Коллінз (Harry Collins) - колишній ювелір королівського дому, який досі зберігає за собою посаду особистого ювеліра королеви.

Корону з 27 жовтня можна буде побачити в Хемптон-корті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram