ГоловнаСвіт

Росіянин переміг у міжнародному конкурсі програмістів TopCoder

Загальний призовий фонд становить 300 тисяч доларів.

Росіянин переміг у міжнародному конкурсі програмістів TopCoder
Егор Куликов
Фото: codeforces.ru

Росіянин Єгор Куликов, співробітник петербурзького офісу компанії "Яндекс", увійшов до числа переможців міжнародного змагання з програмування TopCoder Open.

Куликов зайняв перше місце в найпрестижнішій категорії "Алгоритми". Учасники мусили швидко розв'язати алгоритмічні задачі.

Турнір включає заочні й очні раунди. Очні раунди пройшли з 30 вересня по 4 жовтня в Орландо, штат Флорида.

До фіналу дійшли 24 людини. Єгор Куликов набрав у фіналі 215,94 очка, випередивши срібного призера більш ніж на 50 очок. Переможець отримає від організаторів 15 тисяч доларів США. Загальний призовий фонд становить 300 тисяч доларів.

Змагання TopCoder Open 2012 року проводили в шести категоріях: "Алгоритми", "Проектування" (Design), "Розробка" (Development), "Марафон" (Marathon), "Пошук помилок у ПЗ" і "Графічний і веб-дизайн" (Studio). Спонсорами турнірів виступили Google, Facebook і ще кілька компаній.

Єгор Куликов працює у відділі розробки мобільних продуктів "Яндексу". 2010 року він виграв ще один великий програмістський конкурс - Code Jam, організовуваний компанією Google. Куликов став другим росіянином, який переміг і в TopCoder, і в Code Jam. Першим є Петро Митрич, що 2011 року здобув перемогу ще на одному конкурсі - Facebook Hacker Cup.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram