ГоловнаСвіт

У Венесуелі продовжили голосування на виборах

Загалом на території країни працюють 13,6 тисячі виборчих дільниць.

У Венесуелі продовжили голосування на виборах

Центрвиборчком Венесуели ухвалив рішення про продовження роботи виборчих дільниць на виборах президента країни через велику кількість громадян, які мають намір проголосувати.

Спочатку планувалося, що голосування завершиться 7 жовтня о 18:00 за місцевим часом (2:30 8 жовтня за московським), однак через великі черги, що утворилися біля виборчих дільниць, було вирішено відкласти їх закриття на невизначений термін. За словами голови венесуельської ЦВК, дільниці працюватимуть "до тих пір, поки будуть охочі проголосувати".

Загалом на території країни працюють 13,6 тисячі виборчих дільниць, а право голосу мають понад 19 мільйонів венесуельців. Офіційних даних про явку протягом дня голосування не публікували, проте спостерігачі вважають, що вона могла перевищити 80 відсотків.

Основними суперниками в боротьбі за президентське крісло вважають діючого голову держави Уго Чавеса і єдиного кандидата від опозиції Уго Капрілеса. Чавес, для якого перемога на виборах може стати третьою поспіль, планує продовжувати у країні соціалістичний курс. Капрілес, зі свого боку, дотримується помірно лівих поглядів і обіцяє своїм виборцям проведення більш гнучкої, ніж Чавесова, зовнішньої політики.

Як заявили у венесуельській ЦВК, результати виборів оприлюднять, коли різниця в голосах, відданих за кандидатів, буде "незворотною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram