ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці захопили стратегічно важливий район Алеппо

Бойові дії тривають напередодні угоди про тимчасове перемир'я.

Сирійські повстанці захопили стратегічно важливий район Алеппо
Фото: EPA/UPG

Сирійські повстанці вранці 25 жовтня захопили Ашрафію - один зі стратегічно важливих районів економічної столиці Сирії міста Алеппо.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

Стратегічне значення Ашрафії пов'язане з розташуванням району на пагорбі, що дозволяє відстежувати ситуацію в сусідніх кварталах. Окрім того, цей курдський район розташований на головній дорозі, що зв'язує центр міста з його північними околицями.

За непідтвердженою інформацією, повстанці захопили також християнські райони Алеппо. Якщо ці дані офіційно підтвердяться, це означатиме, що повстанці контролюють уже майже половину міста.

Активісти опозиції повідомляють, що в боях між урядовими силами та повстанцями в Алеппо загинули не менш ніж 14 осіб, проте залишається невідомим, ким були жертви боротьби - бійцями чи мирними громадянами.

Тим часом правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) заявила, що курдські війська, як і раніше, намагаються перекрити повстанцям доступ в Ашрафію.

Бої за Алеппо тривають з липня цього року, проте досі сторони утримували позиції на лінії фронту.

Нагадаємо

, в середу сирійська влада заявила, що вони розглянуть пропозицію спецпосланця ООН і ЛАД у Сирії Лахдара Брахімі про перемир'я на час ісламського свята Ід аль-Адха. Очікували, що сьогодні уряд Асада зробить заяву про те, чи приймає він пропозицію Брахімі, однак наразі жодної інформації щодо цього немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram