ГоловнаСвіт

Італійського політика піймали на псуванні майна інваліда

У місцевій пресі соратника Берлусконі назвали "втіленням непереможної зарозумілості".

Італійського політика піймали на псуванні майна інваліда
Антонио Пьяцца

Антоніо Пьяцца - функціонер італійської партії "Народ свободи" колишнього прем'єр-міністра Сільвіо Берлусконі - подав у відставку через скандал навколо його поведінки.

Приводом для звільнення політика став інцидент на стоянці в місті Лекко на півночі Італії. Пьяцца припаркував свій автомобіль на місці, зарезервованому для інвалідів. Місцевий житель Джузеппе Скудері, паралізований на 85%, попросив політика звільнити місце для його машини. Власник "Ягуара" відмовився, через що між чоловіками спалахнула суперечка. В результаті інвалід викликав поліцію, яка оштрафувала політика на 80 євро.

Однак історія на цьому не завершилася: через 20 хвилин Пьяцца повернувся на місце подій, дістав ніж і порізав ним шини автомобіля інваліда. На нещастя для політика, цей епізод потрапив на записи камер зовнішнього спостереження. Крім того, за псуванням майна його бачили кілька місцевих мешканців.

Пьяцца пізніше пояснив свій вчинок "раптовим спалахом гніву" і назвав несправедливістю своє звільнення з партії і з посади глави місцевої будівельної компанії. За його словами, деякі люди "роблять речі й гірше", але не несуть ніякої відповідальності. Інваліду він пообіцяв оплатити придбання нових шин для автомобіля.

У зв'язку з подією в місцевій пресі соратника Берлусконі вже назвали "втіленням непереможної зарозумілості", властивої багатьом італійським політикам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram