ГоловнаСвіт

ЦВК Грузії підрахував 100 відсотків бюлетенів

Опозиція впевнено виграла.

ЦВК Грузії підрахував 100 відсотків бюлетенів
Фото: EPA/UPG

Центрвиборчком Грузії оголосив офіційні попередні підсумки минулих парламентських виборів.

За результатами підрахунку 100 відсотків бюлетенів перемогу здобула коаліція "Грузинська мрія", лідером якої є мільярдер Бідзіна Іванішвілі. Вона набрала за пропорційною системою (за партійними списками) 54,85 відсотка голосів виборців. Єдиний національний рух президента республіки Михайла Саакашвілі - 40,43 відсотка, пише lenta.ru

Решту кілька відсотків поділили між собою інші 14 партій, які брали участь у виборах, однак за їх підсумками не пройшли в парламент. Остаточних результатів голосування в одномандатних округах ще немає. За даними на ранок п'ятниці, 5 жовтня, "Грузинська мрія" отримала мандати в 39 округах, а Єдиний національний рух у решті 34-х. Агентство Trend уточнює, що остаточно питання про розподіл депутатських мандатів у мажоритарних округах буде вирішено тільки після завершення судових розглядів. "Грузинська мрія" оскаржує перемогу опонентів у восьми округах, а ЄНР - в одному.

Нагадаємо

, парламентські вибори в Грузії відбулися 1 жовтня. Вищий законодавчий орган країни, що складається з 150 депутатів, вибирали за змішаною системою: половину депутатського корпусу - за пропорційною, іншу половину - за мажоритарною. Саакашвілі, не чекаючи на оголошення офіційних підсумків голосування, визнав поразку своєї партії і заявив, що вона переходить в опозицію.

Тепер, відповідно до законодавства, президент повинен призначити прем'єр-міністра, який сформує уряд. Новий кабінет міністрів (як і кандидатуру прем'єра) повинен затвердити парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram