ГоловнаСвіт

Турецький парламент схвалив вторгнення в Сирію

Причиною став обстріл турецького міста з території Сирії.

Турецький парламент схвалив вторгнення в Сирію
Фото: www.trend.az

Турецький парламент дозволив уряду проводити військову операцію за межами країни у разі потреби.

Про це повідомляє Reuters.

За дозволом до депутатів звернувся кабінет міністрів у зв'язку з "агресивними діями" з боку сирійської армії. У середу, 3 жовтня, з території Сирії було обстріляно турецьке місто Акчакал, в результаті чого загинули п'ять осіб. У Туреччині ці дії сприйняли як загрозу національній безпеці.

Завдяки схваленню парламенту, турецька влада може протягом року відправляти військових до Сирії та вчиняти авіаобстріли сирійської території, пише BBC News. Втім, віце-прем'єр Туреччини Бесір Аталай заявив, що схвалення парламентом військових дій за межами країни не є "меморандумом про оголошення війни", повідомляє Agence France-Presse.

Прем'єр-міністр Реджеп Таїп Ердоган підкреслив, що Анкара має намір в першу чергу діяти у співпраці з міжнародними організаціями. Рада безпеки ООН планує зібратися найближчим часом на нараду на прохання Туреччини, яка зажадала зупинити сирійську "агресію".

Віце-прем'єр Аталай також відзначив у четвер, 4 жовтня, що Дамаск офіційно визнав факт обстрілу турецької території і вибачився за цей інцидент. Жертвами обстрілу Акчакала стали дві жінки і троє дітей. У відповідь на це Туреччина почала артилерійський обстріл сирійської території і знищила загін солдатів сирійської армії. Точна кількість вбитих наразі не встановлена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram