ГоловнаСвіт

У ПАР молодіжного лідера правлячої партії звинуватили у відмиванні грошей

Підсудний розкритикував південноафриканського президента Джейкоба Зуму.

У ПАР молодіжного лідера правлячої партії звинуватили у відмиванні грошей
архивное фото
Фото: EPA/UPG

У ПАР суд пред'явив лідеру радикального молодіжного крила правлячої партії "Африканський національний конгрес" (АНС) Джуліусу Малему звинувачення у відмиванні грошей, однак він вийшов з будівлі суду, називаючи президента Джейкоба Зуму "неписьменним" лідером "бананової республіки".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Виключений з АНС за дисциплінарні порушення, Малема намагається використовувати несанкціоновані страйки шахтарів, щоб виступити в якості борця за права чорношкірого населення країни, життя якого мало змінилася після закінчення апартеїду 1994 року.

На десятихвилинному слуханні в місті Полоквані, столиці провінції Лімпопо, в якій народився Малема, прокуратура звинуватила його в "неправильному" отриманні 4,2 млн африканських рандів ($514 000) за участь у змові навколо державних тендерів. Проте раніше його звинувачували також у шахрайстві, корупції і розпалюванні ненависті до білих.

Малема у вкрай грубих виразах висловився на адресу південноафриканського президента, чим викликав схвалення сотень своїх прихильників, які зібралися біля будівлі суду у Полоквані, що в 350 км на північ від Йоганнесбурга. За словами молодіжного лідера, прокурори просто виконували наказ Зуми - "зловити цього хлопця".

"У Південній Африці, банановій республіці, знаходитися поряд з Джуліусом Малемою є кримінальним злочином, - зазначив він. - Я ніколи не був частиною злочинної діяльності. Я ніколи не буду частиною злочинної діяльності"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram