ГоловнаСвіт

Рейтинг Олланда рекордно обвалився

Президент переконує, що йому потрібен час на реформи.

Рейтинг Олланда рекордно обвалився

Рейтинг популярності французького президента Франуса Олланда досяг рекордно низької позначки.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Ifop з 13 по 20 вересня 2012 р., повідомляє Reuters.

Діяльність Олланда на посту глави держави сприятливо оцінюють 43% опитаних, тоді як у серпні 2012-го досягнення чинного держави схвалювали 54%.

Коментуючи результати дослідження, Олланд зазначив, що йому необхідно більше часу, щоб запропоновані соціалістами заходи запрацювали. "Я хотів би, щоб мене судили за результатами моєї роботи, а це потребуватиме часу. Єдина правильна оцінка популярності - вибори", - сказав він.

Зазначимо, що після інавгурації в травні цього року популярність Олланда перевищувала 60%. Попередник президента-соціаліста - Ніколя Саркозі - зумів зберігати рейтинг популярності понад 50% протягом перших восьми місяців свого президентства.

Експерти зазначають, що основною причиною зниження популярності Олланда є його нездатність пожвавити французьку економіку та запобігти масовим звільненням.

Нагадаємо, Олланд здобув перемогу у другому турі президентських виборів у Франції, випередивши Ніколя Саркозі. Опозиційний кандидат набрав 51,13% голосів, тоді як Саркозі отримав 48,87%. Явка на виборах становила 81,25%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram