ГоловнаСвіт

Німеччина відклала кампанію проти радикалізації мусульман

Оформлення плакатів, розроблених у міністерстві внутрішніх справ, нагадує оголошення про зниклих.

Німеччина відклала кампанію проти радикалізації мусульман
Плакат против радикализации мусульман

Міністерство внутрішніх справ Німеччини відклало старт кампанії боротьби з радикалізацією мусульман через акції протесту, пов'язані з виходом антиісламського фільму "Невинність мусульман". Про це відомство повідомило в четвер, 20 вересня, напередодні заявленого початку кампанії. Спочатку в німецьких містах планували розвішувати плакати, що закликають звертатися до влади в разі підозр, що знайомі мусульмани стали прихильниками радикального ісламу.

Відкласти старт проекту порадила федеральна кримінальна поліція. Ця програма і раніше провокувала протести мусульманської громади Німеччини, а разом із невдоволенням через американський фільм про пророка Мухаммада може спровокувати нову хвилю агресії, повважали в правоохоронних органах.

Представник міністерства внутрішніх справ ФРН Єнс Тешке наголосив, що немає жодних конкретних даних про підготовку демонстрацій у зв'язку з плакатною кампанією. Просто влада вирішила не давати зайвого приводу для конфліктів.

Раніше чотири мусульманські громади припинили співпрацю з німецькою владою через цю кампанію. Крім того, турецька громада Німеччини подала скаргу в ООН і ОБСЄ.

Оформлення плакатів, розроблених у міністерстві внутрішніх справ, нагадує оголошення про зниклих. На них надруковано фотографії людей, які нібито зазнали впливу радикальних ісламістів і можуть потрапити в терористичні угруповання. Опозиційні політики та мусульманські громади розкритикували проект, оскільки він подає всіх мусульман як потенційних терористів і не бореться із забобонами, а навпаки, культивує їх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram