ГоловнаСвіт

Грецькі податківці приєдналися до загального страйку

Працівники протестують проти прийдешніх скорочень.

Податкові інспектори призупинили свою роботу по всій країні.

Про це повідомила профспілка податківців Греції.

Працівники інспекцій заявляють, що мають намір страйкувати також 27-28 вересня, а також приєднатися до загального добового страйку 26 вересня. На ті самі дні призначено страйк митних працівників, які разом із податковими інспекторами підпорядковуються міністерству фінансів, пише РІА "Новости".

Працівники протестують проти зниження їхніх зарплат через запровадження єдиної сітки оплати праці, проти прийдешніх звільнень у держсекторі, а також "нових поборів", які, на їхню думку, готує уряд.

Кабінет повинен днями визначитися з майже 12-мільярдними скороченнями витрат в обмін на черговий 31-мільярдний транш кредитів із боку ЄС і МВФ. Очікують, черговий раунд "затягування пасків" спричинить скорочення зарплат і пенсій. "Ми більше не можемо терпіти знищення нашої служби шляхом приниження і наклепу, нове зниження наших зарплат, звільнення, несправедливі податки і побори", - сказано в заяві профспілки податківців POE-DOY.

Напередодні в Афінах страйкували метро та лінії трамвая. Також цього тижня не працюють суди, періодично проходять страйки готельних працівників, лікарів і аптек.

Нагадаємо, 6 вересня грецькі поліцейські провели акцію протесту проти зниження зарплати, заблокувавши ворота школи поліції в Афінах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram