ГоловнаСвіт

У Нью-Йорку запустять рекламу з критикою джихаду

Постери будуть розміщені на десяти станціях метрополітену.

У Нью-Йорку запустять рекламу з критикою джихаду

Транспортна компанія Metropolitan Transportation Authority (MTA), що відповідає за перевезення по штату Нью-Йорк, дозволила розмістити в метро соціальну рекламу з критикою джихаду.

Постери, які будуть розміщені на десяти станціях нью-йоркської підземки з наступного тижня, свідчать: "У будь-якій війні між цивілізованими людьми і дикунами, підтримай цивілізованих людей. Підтримай Ізраїль. Переможи джихад". Автором реклами є Ініціативна група з захисту американської свободи, яка намагається розмістити свої постери в нью-йоркському метро з минулого року.

Організація намагалася розмістити рекламні постери в нью-йоркському метро ще минулого року, однак отримала відмову MTА. У відповідь Ініціативна група заявила, що реклама не є провокаційною і що в минулому MTА розміщувала в метро антиізраїльську рекламу. У серпні федеральний суд постановив, що заборона на розміщення реклами суперечить першій поправці до конституції США - про свободу слова та свободу віросповідання.

MTА має намір переглянути в найближчому майбутньому правила розміщення реклами та заборонити всі некомерційні оголошення.

Ініціативна група з захисту американської свободи також придбала рекламні місця у Вашингтоні, однак транспортна організація міста заявила цього тижня, що у зв'язку з останніми подіями в світі відкладе появу реклами з міркувань громадської безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram