ГоловнаСвіт

Курдські бойовики напали на колону турецьких солдатів

Вбито 7 і поранено 56 турків.

Курдські бойовики напали на колону турецьких солдатів
Фото: EPA/UPG

В результаті обстрілу колони військових курдськими бойовиками на сході Туреччини загинули сім військовослужбовців і 56 були поранені.

Про це повідомляє Reuters.

Напад на військову колону, в якій солдати їхали на автобусах, стався на трасі, що сполучає провінції Бінголь і Муш на сході країни. Агентство Анатолія наводить інші дані про загиблих і поранених - за відомостями місцевих журналістів, в результаті обстрілу було вбито чотири людини, поранені 48.

Як повідомляє BBC News, більшість поранених постраждали в результаті того, що під час обстрілу загорівся один з автобусів. За словами місцевих чиновників, кількість жертв може збільшитися. Армія Туреччини почала операцію з затримання бойовиків, озброєних ручними гранатометами та автоматами. За деякими даними, вона відбувається за підтримки з повітря.

14 вересня влада країни заявила, що в результаті масштабної операції проти курдських сепаратистів, яка почалася 8 вересня 2012 року, військові знищили 75 бойовиків. У ній брали участь п'ять тисяч осіб і вісім винищувачів F-16. 17 вересня прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що під час військових дій за один місяць сили безпеки ліквідували майже 500 осіб, що були, на думку влади, курдськими бойовиками. Прем'єр уточнив, що 123 з них були вбиті на кордоні з Іраком.

Останнім часом у Туреччині почастішали напади курдів на військових і цивільних осіб. У неділю, 16 вересня, в результаті підриву фугасу було вбито вісім співробітників поліції, дев'ять отримали поранення. Інцидент стався в провінції Бінголь.

Заборонена в Туреччині Курдська робітнича партія з 1984 року веде збройну боротьбу за створення незалежної держави на південному сході країни, де проживають курди. Партія вважається терористичним угрупуванням в Туреччині, США та країнах Євросоюзу. За даними Agence France-Presse, за 30 років конфлікту бойовиків з владою загинули близько 45 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram