ГоловнаСвіт

Китайські й американські ВМС провели спільні навчання біля берегів Сомалі

США з союзниками також проводять навчання в Перській затоці.

Китайські й американські ВМС провели спільні навчання біля берегів Сомалі
архивное фото

Американські і китайські ВМС провели навчання з боротьби з піратами біля берегів Сомалі.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

В останні кілька років сомалійські пірати вчинили сотні нападів на торгові судна в Індійському океані. Їх цілями ставали як близькосхідні танкери з нафтою, так і вантажні судна з китайськими товарами, що прямують до Європи та Америки.

У навчаннях взяв участь американський ескадрений міноносець USS Winston S. Churchill в парі з китайським фрегатом Yi Yang. Відпрацьовувалися такі маневри, як висадка, обшук і вилучення.

Американські і китайські моряки працювали пліч-о-пліч, відпрацьовуючи висадку на американський есмінець, який в цих навчаннях виступив у ролі піратського судна.

Це не єдині військово-морські навчання, які відбуваються цього тижня. Так, Сполучені Штати та їхні союзники почали великі навчання в Перській затоці. Таким чином, країни-учасники навчань хочуть продемонструвати бажання міжнародної громадськості залишити маршрути транспортування нафти відкритими, незважаючи на загрозу війни між Ізраїлем та Іраном, який, незважаючи на санкції, залишається великим постачальником нафти.

"Піратство є загрозою для свободи морів, економічної безпеки, а також безпеки моряків всіх народів, - заявив командир американського судна Кріс Стоун. - Двосторонні вчення, такі як ці, демонструють спільну волю міжнародної спільноти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram