ГоловнаСвіт

Іран оцінив збиток від землетрусів у $650 млн

У цілому від землетрусів постраждало 307 селищ, деякі були повністю зруйновані.

Іран оцінив збиток від землетрусів у $650 млн
Фото: EPA/UPG

Іран оцінив збиток від землетрусів, які сталися в серпні 2012 року, у вісім мільярдів іранських ріалів (близько $650 млн).

Про це повідомляє іранське агентство Mehr з посиланням на представників місцевої влади.

Мохаммад Ашрафі, заступник глави провінції Східний Азербайджан, де стався землетрус, зазначив, що це лише попередня оцінка і найближчим часом вона, імовірно, буде переглянута. За його словами, від землетрусу в цілому постраждало 307 селищ, деякі з яких були повністю зруйновані.

Нагадаємо, в середині дня в суботу, 11 серпня, потужний підземний поштовх магнітудою 6,2 бала було зареєстровано в районі міста Ахар, невдовзі інший землетрус потужністю в 6,3 бала стався в районі міст Варзакан і Харіс. Найбільше від землетрусів постраждали території навколо головного міста провінції - Тебріза. В результаті землетрусів постраждали близько двох тисяч осіб, 306 жителів країни загинуло. Мешканців Східного Азербайджану, які залишилися без даху над головою, розмістили у тимчасових наметових містечках.

Сильні землетруси відбуваються в сейсмонебезпечних регіонах Ірану практично щороку. Найбільш руйнівними з них стали землетруси 1990 і 2003 років. Тоді загинули 35 і 55 тисяч осіб відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram