ГоловнаСвіт

Російських туристів вигнали з санаторіїв у Китаї

Приймаюча фірма "Хай Вай" виставила претензії туроператору за не сплачені вчасно рахунки.

Російських туристів вигнали з санаторіїв у Китаї
Фото: obnovlenie.ru

37 якутських туристів, які вилетіли за путівками турфірми "Якутінтурист", виселили з китайських санаторіїв "Морський бриз" і "Опен" у м. Бейдахе.

Про це повідомили в міністерстві у справах підприємництва та розвитку туризму Якутії.

За словами постраждалих, приймаюча фірма "Хай Вай" виставила претензії туроператору "Якутінтурист" за не сплачені вчасно рахунки за проживання туристів.

Не дочекавшись оплати за проживання, представники адміністрацій санаторіїв "Морський бриз" та "Опен" зажадали, щоб туристи покинули готелі.

Також, за словами членів якутської тургрупи, адміністратори санаторіїв відібрали в якутів паспорти і телефони, залишивши їх без харчування.

Директор фірми "Якутінтурист" Олена Христофорова відмовилася коментувати подію. Заступник міністра у справах підприємництва та розвитку туризму Якутії Олена Курбаналієва повідомила тільки, що наразі займається врегулюванням ситуації, відмовившись від докладніших коментарів.

За останньою інформацією від учасників якутської тургрупи, частина з них розмістилася в іншому готелі в місті Бейдахе. Місце проживання інших якутських туристів поки невідомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram