ГоловнаСвіт

Число сирійських біженців у Туреччині перевищило 50 тисяч

Загроза гуманітарної кризи зростає.

Число сирійських біженців у Туреччині перевищило 50 тисяч
Сирийские беженцы на границе с Турцией
Фото: EPA/UPG

Турецька влада заявила, що протягом останніх двох днів більш ніж дві тисячі сирійців утекли на її території, намагаючись уникнути насильства, у підсумку загальне число сирійських біженців у Туреччині перевищило 50 тисяч.

Про це повідомляє Reuters.

Потік сирійських біженців зростає, і уряд Туреччини побоюється, що він примножиться втікачами з економічної столиці Сирії Алеппо, де зараз тривають бої між силами президента Башара Асада і повстанцями.

Турецьке державне Управління з попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій заявило, що станом на четвер, після того як турецький кордон 8-9 серпня перетнули 2 219 осіб, у Туреччині перебувають 50 227 сирійців. Біженців розмістили в дев'ятьох таборах, у чотирьох турецьких провінціях, розташованих уздовж кордону із Сирією.

Туреччина, як і інші країни, що прихистили сирійських біженців, стурбована тим, що не зможе дати ради з потоком біженців, який усе зростає, а також із можливою

гуманітарною кризою.

Антиурядове повстання в Сирії почалося в березні 2011 року. Правозахисники вважають, що за час 17-місячного конфлікту між повстанцями й урядовими військами загинули близько 20 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram