ГоловнаСвіт

Повстанці покинули стратегічно важливий район Алеппо

Сутичок між бійцями конфліктуючих сторін майже немає.

Повстанці покинули стратегічно важливий район Алеппо
Фото: EPA/UPG

Сирійські повстанці вдень 9 серпня залишили більшість кварталів району Салахеддін, розташованого на південному заході Алеппо, повідомляє The Guardian.

Цю інформацію підтвердили не тільки іноземні кореспонденти, які працюють в Алеппо, але й самі повстанці. Крім того, репортер The Global Post Джеймс Фоулі написав у своєму мікроблозі, що опозиціонери покинули також сусідній район - Бустан аль-Каср, розташований ближче до центру економічної столиці Сирії.

Попри це, один із лідерів повстанців заявив, що відступ має тактичний характер, оскільки проти урядових військ готується контрнаступ. За його словами, битви продовжаться в районах Сейф аль-Доуля і Машхад, які розміщені на шляху наступу армії. Варто зазначити, що повстанці завжди пояснюють свої поразки "необхідністю тактичного маневру". Однак урядові війська не поспішають входити в залишені повстанцями квартали, побоюючись заздалегідь підготовлених мін і засідок.

Кореспонденти, які працюють в Алеппо, кажуть, що останню добу місто перебуває під постійним артилерійським обстрілом, також тривають авіанальоти. Журналісти зазначають, що сутичок між повстанцями і армією мало, оскільки наземні війська поки представлені переважно танками.

Через район Салахеддін проходить шосе з Дамаска, яке дозволяє налагодити стійке постачання військ у Алеппо. Крім того, за районом починається центральна частина міста, де вулиці та площі значно ширші, а використовувати бронетехніку набагато простіше, ніж на вузьких вулицях околиць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram