ГоловнаСвіт

Папа Римський відвідав постраждалу від землетрусу область Італії

Глава Католицької церкви закликав жителів Емілії-Романьї звернутися до віри.

Папа Римський Бенедикт XVI утішив жертв італійського землетрусу, який минулого місяця забрав життя 24 людей, закликаючи їх звернутися до своєї віри, аби повернутися до нормального життя.

Про це повідомляє Reuters 26 червня.

Папа здійснив двогодинний візит у постраждалу область Емілія-Романья, де 20 і 29 травня відбулися руйнівні землетруси. Внаслідок цих двох стихійних лих загинули 24 людини і більш ніж 400 постраждали, зруйновані сотні церков, будинків та інших споруд. Без даху над головою на півночі Італії залишилися близько 15 тисячі осіб.

У своєму зверненні до мешканців одного з найбільш постраждалих міст, Роверето ді Моді, Папа сказав, що повернутися до нормального життя і відновити втрачене їм допоможе віра.

"На цьому камені, на цій твердій надії ви можете будувати, ви можете відновити (зруйноване)", - сказав він, маючи на увазі віру в Бога.

Він також сказав, що хоча їхні будинки зруйновані, та серця їхні залишилися цілими.

Папа віддав належне місцевому парафіяльному священикові, отцю Івану Мартіні, який помер, коли впала його церква. Тієї миті він перевіряв збиток, заподіяний церкві попереднім землетрусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram