ГоловнаСвіт

Вісім людей загинули внаслідок землетрусу на півночі Італії

Коливання чітко відчувалися на всій півночі країни.

Вісім людей загинули внаслідок землетрусу на півночі Італії
Фото: EPA/UPG

Кількість загиблих внаслідок землетрусу, який стався у вівторок на півночі Італії, зросла до восьми, повідомляє агентство Франс Пресс.

Раніше повідомляли про шість загиблих.

Внаслідок землетрусу в місті Мірандола провінції Модена обрушилася одна з промислових будівель. За інформацією агентства TMNews, під завалами будівлі знаходяться робітники. Зараз рятувальники намагаються дістатися до людей.

Сильний землетрус магнітудою 5,8 стався у вівторок на півночі Італії. Підземні поштовхи були зафіксовані близько 09.00 за місцевим часом (11.00 за московським).

Епіцентр землетрусу залягав на глибині близько 10 кілометрів і знаходився в області Емілія-Романья в провінції Модена, яка найбільше постраждала від сильного землетрусу 20 травня.

Коливання чітко відчувалися на всій півночі країни, також і в Мілані та в центральній області Тоскана. Сотні людей вибігли на вулицю, багато закладів було евакуйовано, частково припинено залізничне сполучення між містами.

Нагадаємо, вночі проти 20 травня в 36 кілометрах на північ від міста Болонья стався найсильніший за останні три роки землетрус магнітудою 6,0. За кілька годин до цього було зафіксовано перший підземний поштовх магнітудою 4,1. Епіцентр землетрусу, за даними сейсмологів, розташовувався на глибині 5,1 кілометра. Внаслідок стихійного лиха зруйновані десятки будинків, будівель і церков, загинули семеро людей, більше 50 постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram