ГоловнаСвіт

Еквадор майже зважився надати притулок Ассанжу

Президент країни говорить, що перейнявся співчуттям до засновника WikiLeaks.

Еквадор майже зважився надати притулок Ассанжу
Фото: EPA/UPG

Президент Еквадору Рафаель Корреа заявив, що влада країни "з усією серйозністю" розглядає прохання засновника WikiLeaks Джуліана Ассанджа про політичний притулок.

Про це 21 червня повідомляє Associated Press.

За словами еквадорського лідера, відомого своїми лівими переконаннями, він не знайомий з Ассанджем особисто, але перейнявся співчуттям до нього, коли вони спілкувалися минулого місяця.

Раніше заступник міністра закордонних справ Еквадору Марко Альбуха заявив, що уряд країни винесе рішення про надання притулку Ассанджу протягом 24 годин. "Ми не можемо зробити остаточне рішення надбанням громадськості до завтра. Національний уряд обмірковує свою позицію, і президент дасть нам свої вказівки завтра", - зазначив він.

Ассандж провів уже другу ніч у посольстві Еквадору в Великобританії. Водночас ззовні його появи очікують британські поліцейські, які збираються заарештувати його за порушення умов звільнення під заставу, відповідно до яких він зобов'язаний ночувати вдома.

Нагадаємо, Ассанджа формально звинувачують у сексуальних злочинах, нібито здійснених під час відвідин Швеції влітку 2010 р. Захист 40-річного австралійця наполягає, що звинувачення проти засновника WikiLeaks мають політичний характер, і що Швеція, ймовірно, є тільки "перевалочним пунктом" для його видачі США. Адвокати вважають, що переслідування їхнього підопічного пов'язане з публікацією на ресурсі листування американських дипломатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram