ГоловнаСвіт

Сектор Гази згоден припинити конфлікт з Ізраїлем

ХАМАС наніс 96 ракетних ударів.

Сектор Гази згоден припинити конфлікт з Ізраїлем

Правлячий в секторі Гази рух ХАМАС оголосив про готовність припинити ракетні обстріли Ізраїлю після трьох днів протистояння, яке забрало життя щонайменше дев'яти палестинців.

У заяві бойового крила ХАМАС, "Бригад Ізеддіна Аль-Кассама", говориться, що на умовах взаємності з боку ізраїльтян повернутися до перемир'я погодилися і інші фракції палестинського опору.

"Внаслідок того, що ми пішли на зустріч посередницьким зусиллям Єгипту, ми й інші фракції опору оголошуємо про припинення цього раунду протистояння за умови, що й ворог припинить свою агресію", - сказано в заяві бойовиків.

Бойовики ХАМАС повідомили, що з початку тижня вони випустили по Ізраїлю 96 ракет і 9 мінометних снарядів. Про участь в обстрілі оголосили майже всі воєнізовані об'єднання анклаву - від ветеранів з "Комітетів народного опору" або "Бригад мучеників Аль-Акси" до новачків з угруповань "Ахрар" і "Бригад Абделькадера аль-Хусейні".

Більшість ракет впало на прикордонних пустирях, не заподіявши шкоди. Єдиний результативний пуск було проведено у вівторок ввечері, коли осколки палестинської ракети тяжко поранили ізраїльського прикордонника. Один із снарядів перехопила система протиракетної оборони "Залізна баня". На обстріли ізраїльські військові відповідали авіаударами, в яких загинули, за даними палестинських медиків, 9 жителів сектора Гази, переважно - бойовики, 17 було поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram