ГоловнаСвіт

Грецькі "ліві" відмовилися увійти до правлячої коаліції

У країні відбулися парламентські вибори.

Грецькі "ліві" відмовилися увійти до правлячої коаліції

Лідер ліворадикальної коаліції СІРІЗА Алексіс Ціпрас визнав поразку своєї партії на парламентських виборах у Греції і заявив, що не братиме участі в можливій коаліції.

"Ми будемо брати участь у політичному житті в якості парламентської опозиції", - сказав у телеефірі Ціпрас, партія якого одержала близько 70 місць в 300-місцевому парламенті.

Раніше лідер партії ПАСОК Евангелос Венізелос відмовився відновити правлячу двопартійну коаліцію з правоцентристами з партії "Нова демократія", які перемогли.

Ціпрас попередив, що вважає нелегітимним кредитну угоду з ЄС і МВФ і витікаючі з неї реформи та приватизаційну програму. Ці угоди "суперечать волі народу", - заявив лідер ліворадикалів.

Таким чином, ще до оголошення остаточних результатів виборів три провідні партії не можуть домовитися про створення уряду. У цьому випадку може повторитися ситуація після виборів 6 травня, коли переговори зайшли в глухий кут, і було призначено нові вибори.

Як очікують, у понеділок лідер переможців-правоцентристів Антоніс Самарас, отримає мандат на формування уряду країни і спробує зібрати правлячу коаліцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram