ГоловнаСвіт

Китай випускатиме цигарки в Росії

Hongta Group займає майже десять відсотків ринку тютюну КНР.

Китай випускатиме цигарки в Росії
Производство "Донского табака"
Фото: Lenta.ru

Китайський виробник тютюнових виробів Hongta Group почав переговори з власником "Донського тютюну" Іваном Саввіді про випуск своєї продукції в Росії. Компанія готова випускати для китайців близько двох мільярдів цигарок на рік, що не перевищить 0,5 відсотка російського ринку тютюну.

При цьому "Донський тютюн" може збільшити обсяги виробництва. Окрім випуску китайської тютюнової продукції, російська тютюнова компанія готова взяти на себе дистрибуцію в країні цигарок марок Hongta. Саввіді зазначив, що співпрацю обговорювали в травні на перемовинах із президентом Hongta Group Лю Вандонгом, але жодної угоди не підписали. Росіяни чекають на відповідь до 1 липня.

У листопаді 2011 року в ЗМІ з'явилася інформація, що "Донський тютюн" продадуть одній з іноземних компаній. Повідомлялося, що тютюновий завод оцінюють міжнародні фінансові структури. Головним претендентом на компанію ділові видання називали британську корпорацію Imperial Tobacco.

"Донський тютюн" є останнім великим виробником цигарок з російським капіталом. Усі інші належать світовим лідерам BAT, JTI та Philip Morris. "Донський тютюн" займає близько п'яти відсотків російського ринку цигарок, його найпопулярнішими марками є "Донський тютюн", "Наша марка", "ХХІ століття", Richmond і Senator.

Зараз китайські цигарки майже не представлені в Росії. Hongta Group займає майже десять відсотків ринку тютюну КНР. Компанія повністю контролюється урядом країни. Hongta Group випускає тютюнові вироби під марками Hongtashan, Yuxi і Hongmei.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram