ГоловнаСвіт

Помер спадковий принц Саудівської Аравії

Він мав репутацію ультраконсерватора і клерикала.

Помер спадковий принц Саудівської Аравії

Принц Наїф бін Абдель Азіз аль-Сауд, спадкоємець саудівського престолу, помер "за межами королівства".

Про це повідомляє 16 червня BBC News із посиланням на державні ЗМІ

Саудівської Аравії. Відомо, що наприкінці травня принц Наїф покинув країну, щоб пройти за кордоном медичне обстеження. Дані про місце його смерті різняться: Reuters пише про швейцарську Женеву, а Associated Press - про якусь клініку в США.

Точний вік спадкового принца на момент його смерті також невідомий. За даними західних ЗМІ, йому було "ближче до 80", імовірно - 77 або 78 років.

Саудівський престол успадковують брати, а не діти чинного монарха. Принц Наїф - зведений брат короля Абдулли Ібн Абдель Азіза - отримав титул спадкового принца в жовтні 2011 року, після смерті принца Султана. Тепер, як очікують, спадкоємцем престолу оголосять ще одного брата короля - принца Салмана. Зараз він очолює міністерство оборони Саудівської Аравії.

Наїф бін Абдель Азіз аль-Сауд з 1975-го по 2011 рік обіймав посаду голови МВС Саудівської Аравії. Він здобув репутацію ультраконсерватора і клерикала, послідовно виступаючи проти демократичних перетворень. Принц Наїф регулярно відзначався заявами антисемітського характеру, а також критикою шиїтського Ірану. При цьому він сприяв зміцненню зв'язків Ер-Ріяда зі США: не останню роль в цьому зіграла його успішна боротьба із саудівським осередком "Аль-Каїди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram