ГоловнаСвіт

Польща не пов'язує вибухи у Дніпропетровську з Євро-2012

Польські спецслужби зберігають спокій.

Польща не пов'язує вибухи у Дніпропетровську з Євро-2012
Фото: contact.az

Агентство внутрішньої безпеки Польщі не вбачає потреби в підвищенні рівня терористичної загрози в республіці через серію вибухів у Дніпропетровську.

Відповідну заяву поширило сьогодні польське АВБ, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Зважаючи на поточну інформацію, яку ми маємо, немає жодних підстав для того, щоб пов'язувати замахи в Україні з поточним рівнем терористичної загрози в Польщі, надто у зв'язку з наближенням чемпіонату Європи з футболу. Тому агентство не має наміру виступати за підвищення рівня терористичної загрози для Польщі", - наголошено в повідомленні АВБ.

АВБ "перебуває в постійному контакті з усіма польськими й іноземними антитерористичними органами, особливо українськими", а також "збирає й аналізує інформацію, пов'язану з інцидентом, і негайно передає її відповідним службам і владі".

Раніше прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив на прес-конференції, що подію в Україні "необхідно оцінювати дуже серйозно", особливо в контексті майбутнього Євро-2012.

Президент Польщі Броніслав Коморовський сказав, що вибухи у Дніпропетровську "змушують непокоїтися, оскільки наближається турнір", який прийматимуть Україна і Польща. "Мені здається, це можуть оцінити як спробу зіпсувати певне свято - чемпіонат Європи в Україні", - додав він, висловивши співчуття Україні й усім постраждалим унаслідок серії вибухів, що прогриміли в центрі Дніпропетровська.

Нагадаємо, в СБУ вважають, що

вибухи у Дніпропетровську пов'язані з перерозподілом сфер впливу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram