ГоловнаПолітика

Кваснєвський не хоче бойкотувати Євро-2012

Але розуміє, що нинішня ситуація не є нормальною.

Кваснєвський не хоче бойкотувати Євро-2012
Александр Квасневский
Фото: vesti.kz

Екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський виступив проти бойкоту Євро-2012 в Україні.

Про це повідомляє "Польське радіо".

"Я дуже не люблю, коли перемішують спорт і політику. Це черговий приклад заміни ролей і завдань. Мені не подобається така ідея Європейського Союзу. Я вважаю, що Україна і Польща повинні отримати шанс організації гарного чемпіонату, який буде святом спорту і принесе радість спортсменам і вболівальникам", - так Кваснєвський прокоментував наміри деяких політиків ЄС бойкотувати Євро-2012.

Він наголосив, що дуже добре розуміє: нинішня ситуація не є нормальною і вимагає застосування різних ініціатив, які спонукатимуть українську владу до зміни політики щодо колишнього прем'єра Юлії Тимошенко і щодо Європейського Союзу.

Однак, зазначив Кваснєвський, зрив діалогу або бойкот він би не застосовував.

Нагадаємо, днями в соціальній мережі Facebook з'явилися фотографії Тимошенко, на яких екс-прем'єр демонструє сліди побоїв, нібито завданих їй у Качанівській колонії під час транспортування в лікарню.

Прокурори натомість стверджують, що сліди на тілі ув'язненоїк виникли внаслідок "натиску на тупі тверді предмети", відтак Тимошенко можуть звинуватити в завданні побоїв самій собі.

30 квітня офіційний представник уряду Німеччини підтвердив, що поїздка канцлера ФРН Анґели Меркель в Україну під час чемпіонату Європи з футболу залежатиме від долі Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram