ГоловнаПолітика

У СБУ вважають, що вибухи в Дніпропетровську пов'язані з переділом сфер впливу

Слідство в розслідуванні серії вибухів просунулося досить далеко.

У СБУ вважають, що вибухи в Дніпропетровську пов'язані з переділом сфер впливу
Фото: dp.vgorode.ua

Теракт у Дніпропетровську міг бути пов'язаний з переділом сфер впливу кримінальними угрупуваннями.

Як повідомило "Дзеркалу тижня. Україна" джерело в Дніпропетровському управлінні СБУ, спецслужби схиляються до "кримінальної" версії.

"У місті йде війна між місцевими бізнес-групами, які досі пов'язані з криміналом", - пояснило джерело.

"Два тижні тому, теж внаслідок вибуху загинув впливовий бізнесмен Геннадій Аксельрод, за яким тягнувся шлейф звинувачень у рейдерстві. Є всі підстави вважати, що ці теракти жодним чином не пов'язані з політикою", - сказав співрозмовник.

У ЗМІ обговорюється, передусім, політична причина трагедії - вибухи сталися на тлі гучного скандалу навколо засудженої екс-прем'єра Юлії Тимошенко і незадовго до початку чемпіонату Європи з футболу, який деякі європейські політики закликають бойкотувати, зазначає "Дзеркало тижня".

Офіційно правоохоронні органи і спецслужби коментують перебіг розслідування дуже стримано. Проте, заступник голови СБУ Володимир Рокитський висловив упевненість, що жодної політики в тому, що сталося, немає.

"Я сумніваюся, що якась політична сила може взяти участь у таких діях, тому що є на світі Бог, який таких речей не пробачає", - сказав він.

За словами Президента Віктора Януковича під час приїзду до Дніпропетровська, кількості версій вже набагато менше.

"Тобто, коло стає вужчим, і сьогодні вже є напрямки, за якими слідство просунулося досить глибоко", - сказав він. Глава держави оголосив нагороду за інформацію про причетних до теракту - 2 мільйони гривень (220 тисяч доларів).

Як повідомляли, в результаті вибухів у Дніпропетровську 27 квітня постраждали 27 людей, 25 з них госпіталізовані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram