ГоловнаСвіт

Бразильська повія судитиметься з американським посольством

Американці проявляють усе більше насильства в країнах Південної Америки.

Бразильська повія судитиметься з американським посольством
архивное фото
Фото: http://www.liveinternet.ru

Колишня бразильська "нічний метелик" планує подати в суд на посольство США і п'ятьох його співробітників за травми, що їх отримала біля стриптиз-клубу наприкінці минулого року.

Про це повідомляє Reuters у четвер, 26 квітня.

Цей інцидент є другим із двох випадків за останній час за участю американських посадових осіб і працівників секс-індустрії в Південній Америці.

Постраждала

Ромильда Апаресіда Феррейра та її адвокат заявили, що планують подати позов за збиток, витрати на лікування, втрату доходу, а також психологічну травму після того, як міні-бус посольства США збив її і залишив лежати на стоянці клубу зі зламаною ключицею, пробитою легенею й іншими травмами. Інцидент стався 29 грудня, коли водія посольства відправили в клуб, щоб забрати трьох морських піхотинців і одного цивільного співробітника.

Цивільний позов може ускладнити справу. Бразильська прокуратура вже заявила, що розглядають кримінальні справи, в тому числі насильство і нездатність надати допомогу потерпілому. Позов також очорнить образ американських військовослужбовців за кордоном. У першому інциденті з працівниками секс-індустрії скандал був пов'язаний із Секретною службою США і повіями в Картахені (Колумбія) минулого місяця.

Спершу на цей випадок у столиці Бразилії - Бразиліа - не звернули особливої уваги, але цього тижня скандал почав набирати обертів, коли місцевий репортер запитав міністра оборони США Леона Панетта під час його візиту в країну про те, що сталося. Панетта заявив, що США розслідували справу, морських піхотинців "суворо покарано" і виведено з Бразилії.

Офіційні особи США не надали практично ніяких додаткових подробиць справи, в тому числі про характер пропозиції, яке, за словами юристів Феррейри, зробило посольство США як компенсацію в обмін на угоду про нерозголошення інформації. Але колишня повія, яка ще не оговталася від операції, і тепер почала кар'єру як власник зоомагазину, розповіла подробиці в інтерв'ю Reuters у середу в офісі її адвоката.

Феррейра сказала, що вона, разом з її "колегами", вперше побачила чотирьох американців за чаркою текіли та віскі в стриптиз-клубі.

"Як і в будь-який інший вечір, ми сіли з хлопцями, щоб випити і поговорити", - сказала вона, додавши, що вони "домовилися про ціну і в чий будинок підуть".

Але проблеми

почалися, коли група покинула клуб.

Феррейра сказала, що один із чоловіків витягнув її з машини, коли вона спробувала приєднатися до деяких зі своїх "колег", які вже перебували в автомобілі. Жінка зазначила, що запанікувала, коли чоловік схопив її, і спробувала затримати фургон, але впала на землю, вдарилася головою і втратила свідомість. Після того, як вона впала, за словами її адвокатів, чоловік, який штовхнув Феррейру, наказав водієві фургона їхати. Автомобіль наїхав заднім колесом на повію. Адвокати вважають, що водій, імовірно, не знав, що вона була там. Вони стверджують, що міні-бус зупинився після того, як переїхав жінку, але потім зник.

На брифінгу у Вашингтоні в середу, 25 квітня, прес-секретар держдепартаменту США Вікторія Нуланд підтвердила, що Феррейру збив транспортний засіб, але дала суперечливі свідчення щодо однієї деталі. Феррейра, за словами Нуланд, спробувала відчинити дверцята фургона, коли той уже рухався.

Феррейра, яка працювала стриптизеркою в клубі протягом трьох років, сказала, що отримала травму внаслідок інциденту, її було госпіталізовано на 12 днів. Після виписки з лікарні, вона повідомила, що співробітники посольства відвідали і запропонували близько чотирьох тисяч реалів ($ 2100), від яких вона відмовилася. Адвокати повії заявили, що вони зв'язалися з посольством, але не змогли домовитися про оплату й умови, за яких Феррейра підписала б угоду про нерозголошення інформації.

Представник посольства США підтвердив, що обговорення компенсації постраждалій не дало результатів, але зазначив, що не знає подробиць справи.

Адвокати Феррейри сказали, що стежать за перебігом слідства з потенційною кримінальною відповідальністю, перш ніж висувати позов. Вони сподіваються отримати компенсацію за травми Феррейри, душевні страждання і витрати, пов'язані з лікуванням.

Феррейра сказала, що скористалася заощадженнями і взяла кредит у товариша. Загальна сума, яку вона витратила на коригувальні операції і на невдалу першу спробу "скласти" її зламану ключицю, становила 18 000 реалів ($ 9574). Кістка все ще набрякає і болить, на тілі, в тому числі на ногах, залишилися темні шрами.

Феррейра покинула професію повії і використала всі свої гроші, щоб відкрити зоомагазин і сервіс послуг для домашніх тварин.

"Я не повернуся до нього (минулого життя). Хіба я зможу танцювати?" - сказала вона, додавши, що соромиться своїх шрамів і деформованих кісток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram