>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Грузинська спортсменка стала першою жінкою, яка взяла участь у дев'яти олімпіадах

Ніно Салуквадзе увійшла в історію Олімпійських ігор.

Грузинська спортсменка стала першою жінкою, яка взяла участь у дев'яти олімпіадах
Ніно Салуквадзе
Фото: EPA/UPG

52-річна грузинська спортсменка Ніно Салуквадзе, яка виступає в стрільбі з пістолета, стала першою жінкою, яка взяла участь у дев'яти олімпіадах, повідомляє championat.com.

Сьогодні вона взяла участь у кваліфікації у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів.

Додамо, що вона випередила за цим показником Йозефу Ідем (веслування на байдарках і каное, ФРН/Італія) і канадку Леслі Томпсон (академічне веслування).

Уперше грузинка взяла участь в сеульській Олімпіаді-1988 у складі збірної СРСР, де виграла золоту і срібну медалі. Також в її активі "бронза" Ігор 2008 року.

Раніше Салуквадзе заявила, що токійська Олімпіада стане для неї останньою в кар'єрі.

Грузинська спортсменка зізналася, що має серйозні проблеми з зором. Напруга така велика, що під час стрільби в Ніно йдуть сльози.

"Закінчую кар'єру після Токіо. Тому що важко. Морально, фізично і технічно я готова, але очі постаріли. Корпус не можу тримати, операцію навіть зробила, поміняла око прицілювання, лівим стріляю", - цитує Салуквадзе eurosport.ru.

"Лягла під ніж. Для звичайного життя не потрібна така операція, але для стрільби мені запропонували спробувати. Але не вдалося. Зате я в житті все добре бачу. Але вже рік я прицілююся лівим оком, це важко для мене", - зазначила рекордсменка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram