>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Команда Формули-1 Force India змінила назву

11-річна історія "індійської" стайні добігла кінця.

Команда Формули-1 Force India змінила назву
Фото: EPA/UPG

Команда Формули-1 Force India, що існувала з 2008 року, змінила назву і з наступного року виступатиме як Racing Point F1 Team.

Рішення пов'язано зі зміною власників у середині 2018 року.

Force India мало не збанкрутувала і врятувалася лише після введення режиму зовнішнього управління. На купівлю стайні було кілька претендентів, але остаточний вибір був зроблений на користь консорціуму, створеного канадським мільярдером Лоуренсом Строллом, син котрого Ленс буде в сезоні-2019 захищати кольори колективу.

Нагадаємо, Force India виступає у Формулі 1 з 2008 року. Її пілоти шість разів піднімалися на подіум і один раз стартували з поул-позиції. Останніми роками команда є міцним середняком. У сезоні 2017 року Force India посіла четверте місце в Кубку конструкторів, а минулого сезону стала сьомою.  

Force India, а тепер і Racing Point, ведуть свою історію від команди Jordan Grand Prix, створеної 1991 року ірландцем Едді Джорданом. 2005 року її купила компанія Midland Group, яка на базі Jordan створила команду для перегонів Midland F1 Racing. Через рік вона була куплена нідерландською компанією Spyker Cars N.V. Команда Spyker F1 теж проіснувала недовго.

2008 року команда придбала інвестора в особі Віджея Мальї, котрий створив команду Force India.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram