>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ігри Нескорених стартували в Австралії

У них беруть участь 15 українських спортсменів.

Ігри Нескорених стартували в Австралії
Фото: kmu.gov.ua

У Сіднеї завершилася офіційна церемонія відкриття Ігор Нескорених. 15 українських спортсменів змагатимуться в шести видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука і велоспорті на шосе, повідомляє "Урядовий портал".

"Це неймовірне дійство. Головні емоції сьогодні - гордість і вдячність. Участь нашої команди в цих змаганнях дуже важлива. Тут відчуваєш справжню силу єдності західної цивілізації і непорушність її ціннісного фундаменту ", - сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе після церемонії відкриття заходу.

Ігри Нескорених триватимуть до 27 жовтня і охоплять весь Сідней - від Олімпійського парку до порту Сідней-Харбор. Олімпійський парк, який був повністю оновлений до Олімпіади 2000 року, об'єднує кілька майданчиків і стане центральним місцем проведення змагань. Сіднейський порт Сідней-Харбор стане відправною точкою регати, а також буде приймати учасників велосипедних гонок.

Загалом учасницями Ігор Нескорених 2018 є 18 країн, в цьому році до них приєдналася Польща. Таким чином в Іграх беруть участь: Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Нідерланди, Нова Зеландія, Польща, Румунія, Україна, Великобританія і США. Засновник Ігор - британський Принц Гаррі.

Цього року Україна бере участь в змаганнях вдруге. У Торонто в 2017 році збірна України завоювала 14 медалей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram