>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гравця "Барселони" звинувачують у причетності до спроби військового перевороту в Туреччинів 2016 году

У Арда Турана настала низка невдач.

Гравця "Барселони" звинувачують у причетності до спроби військового перевороту в Туреччинів 2016 году
Арда Туран
Фото: Sabah

Півзахисник "Барселони" Арда Туран, який виступає на правах оренди за "Істамбул Бешикташ", помічений у зв'язках з ісламськими громадським діячем і письменником Фетхуллахом Гюленом, якого турецька влада називає лідером місцевих терористів, повідомляє Еurosport, посилаючись на турецьку газету Vatan.

Туран підозрюється в допомозі руху Ґюлена. Прокуратура Стамбула наполягає на тому, що фактично футболіст не був членом злочинної організації, але "свідомо і охоче" їй допомагав.

Крім Турана, в наданні допомоги Ґюлену підозрюються колишні футболісти Емре Белезоглу і Окан Бурук, а також технічний директор "Антальяспора" Бюлент Коркмаз.

Спроба військового перевороту в Туреччині в 2016 році - події, що відбулися з вечора 15 на ранок 16 липня 2016 року в Туреччині, коли частина турецьких військових спробувала здійснити військовий переворот в країні, взявши під свій контроль низку стратегічно важливих об'єктів, зокрема в Анкарі та Стамбулі. Ця спроба обернулася невдачею - влада збереглася у законного президента і уряду Туреччини, які звинуватили рух "Хізмет" і його лідера Ґюлена в використанні своїх важелів впливу в армії в спробі повалити владу.

Нагадаємо, днями суд оштрафував Турана на 370 тис. євро за напад на поп-співака в нічному клубі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram