>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фернандо Алонсо оголосив про відхід з Формули 1

На його рахунку два титули і 32 виграних гонки.

Фернандо Алонсо оголосив про відхід з Формули 1
Фото: EPA/UPG

Іспанський гонщик Фернандо Алонсо оголосив про відхід з Формули 1, де він двічі ставав чемпіоном і досі вважається одним з найсильніших пілотів.

"Після 17 чудових років у цьому дивовижному спорті настав час змінюватися і рухатися далі. Я ухвалив це рішення кілька місяців тому і впевнений в ньому", - йдеться в заяві Алонсо на сайті команди McLaren F1, за яку він виступає.

Він заявив, що завершить сезон у Формулі 1, після чого його чекають "нові захопливі виклики".

"Я хочу подякувати всім у McLaren. Моє серце назавжди залишиться з командою. Я знаю, що в майбутньому вони стануть сильнішими і кращими, і можливо, тоді настане момент, коли я повернуся в чемпіонат", - йдеться в заяві.

Паралельно з Формулою 1 Алонсо виступає в гонках на витривалість FIA World Endurance Championship, де нещодавно став переможцем знаменитої гонки в Ле Мані.

Так іспанець став восьмим гонщиком в історії, якому підкорилися дві з трьох перемог "потрійної корони" автоспорту (Монако, Індіанаполіс і Ле-Ман). Зібрати всю корону вдалося тільки Грему Гіллу, який ганявся в 60-70-х роках. Відтоді найближче до неї вдалося підібратися Хуану-Пабло Монтойї, який двічі перемагав в Індіанаполісі і один раз в Монако.

Не виключено, що наступний сезон Алонсо проведе в США у надії виграти Інді-500 і повторити досягнення Гілла. Поки що це не підтверджено.

Фернандо Алонсо дебютував у Формулі 1 в 2001 році за команду Minardi. У 2003 році він почав їздити за Renault, у складі якої став двічі став чемпіоном у 2005 і 2006 роках. Також виступав за McLaren і Ferrari. На його рахунку 303 гран-прі, 32 перемоги, 97 подіумів, 22 поул-позиції, 23 найшвидших кола.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram