>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерер вийшов у півфінал Вімблдону, відігравши три матчболи

Чилич упав у п'яти сетах після чотирьох з половиною годин боротьби.

Федерер вийшов у півфінал Вімблдону, відігравши три матчболи
Роджер Федерер
Фото: EPA/UPG

Легенда тенісу Роджер Федерер мало не упустив шанс виграти ще один Великий шолом на заході кар'єри в чвертьфінальному матчі Вімблдону з Марином Чиличем.

Швейцарець програв два перші сети хорвату, котрий володіє найсильнішою подачею, і поступався 0:40 на рахунку 3: 3 в третій партії. Однак Роджер зумів захистити свою подачу і в наступному геймі зробити брейк. При чому Чилич у вирішальний момент допустив подвійну помилку.

Четвертий сет розвивався не менш драматично. Чилич мав матчболи в 10-м і 12-м геймах, але справа дійшла до тайбрейку. Там хорват відразу оформив мінібрейк, але Федерер перехопив ініціативу і відповів двома. На рахунку 6: 4 на своїй подачі швейцарець з вигідної позиції вдарив в аут. Чилич швидко вирівняв ситуацію і вийшов вперед. Однак третій матчбол реалізувати йому не вдалося, а на рахунку 8: 8 хорват зробив подвійну помилку. Втім, потім Роджер знову промазав. Марин відповів тим же - завершальний удар хорвата в практично виграному розіграші припав на аут. Ще одним шансом перевести матч в п'яту партію Федерер зумів скористатися.

У п'ятій партії вже швейцарець домінував. Брейкпойнт при рахунку 3: 2 йому реалізувати не вдалося, але наступну подачу Чилича Роджер узяв і впевнено подав на матч.

Підсумковий рахунок 6:7 (4), 4:6, 6:3, 7:6 (9), 6:3.

У півфіналі Федерер зустрінеться з ще одним майстром подачі Мілошем Раоничем. Той обіграв Сема Куеррі, кривдника лідера світового тенісу Новака Джоковича.

В інших чвертьфіналах Томаш Бердих зустрічається з Лукою Пуйе, а Жо-Вілфрід Цонга - з Енді Марреєм.

Федерер - володар 17 титулів на турнірах Великого шолома. Останній з них він завоював в 2012 році на Вімблдоні. Шанси швейцарця завоювати ще один титул істотно підвищилися після вильоту Джоковича в 1/16 Вімблдону-2016.

8 серпня швейцарцю виповнюється 35 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram