>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерер достроково завершив сезон

Причиною стала операція на коліні, перенесена в лютому

Федерер достроково завершив сезон
Фото: EPA/UPG

Швейцарський тенісист Роджер Федерер пропустить решту сезону за наполяганням лікарів.

"З величезним жалем я повідомляю, що не зможу представляти Швейцарію на Олімпійських іграх у Ріо. Крім того, я пропущу решту сезону. Обговоривши всі обставини з моїми лікарями і моєю командою, я прийняв дуже важке рішення завершити сезон 2016 року вже зараз. Мені потрібне тривале відновлення після операції на коліні, яку я переніс цього року. Лікарі порадили мені, якщо я хочу виступати в ATP Tour далі - а я хочу, - я повинен давати можливість і коліну, і організму в цілому повністю відновитися. Мені шкода, що муситиму пропустити кінець сезону. З іншого боку, ця невдача дозволила мені зрозуміти, як мені пощастило в тому, що протягом всієї кар'єри я отримував дуже мало травм", - написав Федерер у фейсбуці.

Федерер, якому на початку серпня виповниться 35 років, зараз посідає третє місце у світовому рейтингу. У цьому сезоні вперше за довгі роки швейцарець не виграв жодного титулу. На початку лютого Федерер переніс операцію на коліні. Травму він отримав на прогулянці, як саме - невідомо.

Федерер є 17-разовим переможцем турнірів "Великого шолома", зокрема на його рахунку сім перемог на кортах Вімблдону (2003-2007, 2009, 2012), а також три поразки у фіналах (2008, 2014, 2015). Швейцарець чотири рази перемагав на Australian Open (2004, 2006-2007, 2010), п'ять разів на US Open (2004-2008) і один раз на "Ролан Гаррос" (2009). У складі збірної Швейцарії Федерер здобув Кубок Девіса у 2014 році. У парі зі своїм співвітчизником Станісласом Вавринкою він перемагав на Олімпійських іграх-2008 у Пекіні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram