>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Aston Martin може повернутися у Формулу 1 через 55 років

Журналісти дізналися про перейменування Force India.

Aston Martin може повернутися у Формулу 1 через 55 років
Фото: EPA/UPG

Наступного сезону команду Формулы 1 Force India перейменують на Aston Martin Racing. Про це пише, посилаючись на свої джерела, сайт AUTOSPORT.

Окрім зміни назви команди, машини також перефарбують в інші кольори. Повідомляють, що автомобіль матиме синьо-золоту ліврею. "Золота" гама кольорів буде належати спонсору Johnnie Walker, який зараз дає гроші McLaren.

Aston Martin брав участь у чемпіонаті Ф1 недовго в 1959-1960 роках, коли за неї виступали Рой Сальвадорі, Каррол Шелбі і Морі Трінтіньян. При цьому марка доволі успішно виступала на 24 годинах Ле-Ману, зокрема вже у 2000-х роках.

Повернення Aston Martin нібито пов'язане з тим, що компанія хоче змагатися у Ф1 нарівні зі своїми конкурентами з виробництва спорткарів - McLaren і Ferrari.

Раніше обговорювали потенційну угоду бренду з Red Bull Racing. Тривали також переговори з Williams і Force India, врешті-решт, вибір було зроблено на користь останньої.

Керівник Force India Віджей Малья на запитання журналістів не підтверджує, але й не спростовує можливу зміну бренда. "Якщо завтра хтось запропонує мені хороші гроші за титульне спонсорство, я розгляну цей варіант. Якщо це буде інший бренд, я муситиму змінити назву команди. Поки що про це рано говорити, але ми дійсно ведемо переговори. Водночас я не люблю говорити про потенційну операцію, поки вона не завершена", - заявив він.

"Можемо сказати, що майбутнє команди виглядає дуже промовистим", - додав він.

Нагадаємо, що у 2000-2004-му у Формулі 1 виступав також виробник спорткарів Jaguar. Команда здобула два подіуми (Еді Ірвайн приїхав третім у Монако 2001 року й у США 2002 року) і безславно покинула серію. Наступником Jaguar є нинішній "Ред Булл".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram