>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Феттель у Сінгапурі обійшов Сенну за кількістю перемог

"Мерседес" вдруге в сезоні приїхав повз подіум

Феттель у Сінгапурі обійшов Сенну за кількістю перемог
Фото: EPA/UPG

Пілот "Феррарі" Себастьян Феттель в неділю виграв Гран-прі Сінгапуру, завдяки чому обійшов великого Айртона Сенну за кількістю перемог.

У загиблого в 1994 році Чарівника їх було 41, а у чотириразового тепер 42. До Алана Проста ще 9, до Міхаеля Шумахера - 39.

Феттель стартував першим і, незважаючи на два виїзди машини безпеки, зберіг лідерство до самого кінця. Перший раз сейфті кар був викликаний Ніко Хюлькенбергом на "Форс Індії", який протаранив "Вільямс" Феліпе Массі. Обидві машини в підсумку зійшли: німець відразу, а бразилець - трохи пізніше. Вдруге машина безпеки виїхала через вболівальника, який пробрався на трасу.

Провалом став цей Гран-прі для лідерів чемпіонату. Льюїс Хемілтон не зміг закінчити гонку через поломку двигуна, а Ніко Росберг приїхав тільки четвертим.

На подіум з Феттелем піднялися Даніель Ріккардо на "Ред Буллі" і Кімі Райкконен на другій "Феррарі". Також в окулярах виявився вцілілий "Вільямс" Вальттері Боттас, другий "Ред Булл" Данила Квята, Серхіо Перес на "Форс Індії", обидва пілоти "Торо Россо" (Макс Ферстаппен і Карлос Сайнс), а також Феліпе Наср на "Заубері".

В особистому заліку продовжує лідирувати Хемілтон, його напарник Росберг поступається йому 41 балом, Феттель - 49.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram