>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Феттель приніс "Феррарі" першу перемогу у Формулі 1 з травня 2013 року

Італійська скудерія кинула виклик "Мерседесу"

Німецький гонщик Себастьян Феттель переміг на Гран-прі Малайзії, який відбувся сьогодні на трасі "Сепанг" недалеко від Куала-Лумпура. Ця перемога стала для нього першою з кінця 2013 року, коли він ще виступав за "Ред Булл", а для його нової команди "Феррарі" - першою з травня 2013 року.

Чотириразовий чемпіон світу Феттель приїхав першим, незважаючи на те, що у "Мерседесів", які домінували впродовж року, сьогодні не було жодних технічних проблем. Минулорічний чемпіон та переможець першої гонки в Австралії Льюїс Хемілтон приїхав другим, за 8 секунд відстаючи від Феттеля. Третім став напарник Хемілтона Ніко Росберга.

Кімі Райкконен з "Феррарі" всупереч ранньому проколу шини зумів приїхати в окулярах на високому четвертому місці. Багато в чому він зобов'язаний цим гонщику Маркусу Ерікссону, чий дурний розворот привів до появу на трасі машини безпеки, завдяки чому Райкконен зміг наздогнати пелетон.

Слідом за другою "Феррарі" парами приїхали "Вільямс" Вальттері Боттас і Феліпе Масса і "Торо Россо" Макса Ферстаппена і Карлоса Сайнца-молодшого. Прикметно, що "молодь" "Ред Булла" у повному складі опинилася попереду своїх більш досвідчених партнерів з основної команди. Данило Квят і Даніель Ріккардо замкнули першу десятку. Ферстаппен також паралельно встановив новий рекорд Формули 1 як наймолодший гонщик, що набирав очки в гонках.

Слід також відзначити перший доїзд команди "Манор", чий пілот Роберто Мері приїхав у 3 колах позаду лідера (його напарник Вілл Стівенс на старт не вийшов). З іншого боку, обидва пілоти "Макларен" Фернандо Алонсо і Дженсон Баттон зійшли з технічних причин. Також довелося зійти Пастору Мальдонадо з "Лотуса", а Ерікссон так і не зумів виїхати з гравійної пастки після свого розвороту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram