>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Футболістові з "Олімпіка" дружина підсунула "заборонені" таблетки

Лебедя дискваліфікували на 4 місяці

Футболістові з "Олімпіка" дружина підсунула "заборонені" таблетки
Фото: substance.com.ua

Півзахисник донецького «Олімпіка» Валерій Лебідь попався на допінгу. КДК ФФУ дискваліфікував футболіста на 4 місяці і оштрафував на 25 тисяч гривень. Покарання могло б бути серйознішим (Рибку УЄФА дискваліфікував на 2 роки), але українські функціонери «увійшли в становище» Валерія. Лебедь стверджував, що прийняв заборонений препарат ненавмисно: заборонена речовина містилася в ліках від головного болю, які футболістові придбала дружина.

Президент «Олімпіка» Владислав Гельзін заявив, що Валерію доведеться шукати іншу команду для тренувань:

«Валерій - професіонал, але він уже і так покарав не лише себе, а й усю команду. На ньому будувалася гра, він гравець основного складу, звичайно, він потрібен нам як гравець. Але те, що він прийняв заборонений препарат з необережності і випадково, ми навіть не сумніваємося.

Знаємо Лебедя досить давно. Він у нас ще з часів другої ліги. Думаю, що це все сталося через відсутність досвіду в Прем'єр-лізі і це стане великим уроком і для Валерія, і для всієї команди.

Він залишиться на контракті в «Олімпіку», але єдине, що, за законодавством ФІФА, він не зможе тренуватися з нами. Але він буде підтримувати себе у формі. Він розуміє, що він зробив і для себе, і для команди. Найімовірніше, йому доведеться шукати іншу команду для продовження тренувань».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram